Algemene informatie podoloog - Podoloog Lucardie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algemene informatie podoloog

Pijn in uw voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders of nek? Of moeite met staan en lopen? Gezonde voeten en zonder problemen kunnen bewegen, het lijkt zo vanzelfsprekend, totdat dit niet meer vanzelf gaat.

Uw voeten; u staat en loopt er de hele dag op. Als u klachten aan uw voeten krijgt dan wordt u zich opeens bewust van hoe belangrijk uw voeten zijn bij dagelijkse bezigheden. En klachten in uw enkels, knieën, heupen, rug, nek en schouders kunnen veroorzaakt worden door problemen met uw voeten.

Als gevolg van ouderdom, aanleg, overgewicht of bepaalde ziekten kunnen problemen in voeten ontstaan. De stand van de voet verandert, de beweeglijkheid vermindert of bepaalde delen van de voet zijn pijnlijk. De Podoloog kan uw klachten verminderen of helpen voorkomen.

Podologen en podoposturaal therapeuten zijn voet- en houdingsspecialisten. Deze voetspecialisten hebben een erkende opleiding op hbo-niveau afgerond aan de Academie voor Podologie. De titels zijn beschermd. Deze voet- en houdingsspecialisten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en staan geregistreerd in het landelijke kwaliteitsregister voor de podologie. Stichting LOOP is het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie en zet zich in voor de kwaliteit van de podologie in Nederland.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu